Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Majorarea salariilor este imposibilă

Majorarea salariilor este imposibilă

„Criza economică şi incompetenţa guvernării anterioare fac imposibilă majorarea salariilor pentru toate categoriile de funcţionari publici ” a declarat Valeriu Lazăr

„Criza economică şi incompetenţa guvernării anterioare fac imposibilă majorarea salariilor pentru toate categoriile de funcţionari publici ” a declarat Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, în cadrul întrevederii de astăzi cu activul Federaţiei Sindicatelor angajaţilor din Serviciul Public al Republicii Moldova. La întrevedere a participat şi ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Valentina Buliga.

Valeriu Lazăr a afirmat că majorarea salariilor funcţionarilor publici va putea fi realizată doar după o redresare a situaţiei economice de criză actuală.

Totodată, Viceprim-ministrul, ministrul Economiei a menţionat că in conditiile incapacitatii de majorare a salariilor este necesară utilizarea altor instrumentarii de susţinere şi motivare a funcţionarilor publici pentru perioada imediat următoare, precum ar fi introducerea unor pachete sociale pentru funcţionarii publici.

În condiţiile crizei economice profunde, în care se află la moment economia naţională, deficitul bugetului de stat al careia este de peste 6 mlrd. lei, în anul curent va fi posibilă majorarea salariilor doar pentru cadrele didactice. Majorarea va constitui în mediu cu 24 la suta şi va fi efectuată gradual pe parcurdsul anilor 2009-2011.

În cadrul întrevederii, părţile au convenit în formarea unui parteneriat activ de colaborare, ce va avea drept scop elaborarea unor prevederi reciproc avantajoase în viitorul program anti-criză al Guvernului Republicii Moldova. Programul va fi elaborat pînă în 19 octombrie.

Comunicat, Ministerul Economiei